Site icon Kreapoint

Elementor 1 – Predstavenie

Elementor #1 wordpress website builder

User Review
0 (0 votes)

Obsah

Elementor je momentálne najpopulárnejší wordpress builder na trhu. Nezáleží či sa rozprávame o jeho free verzií alebo pro. Používa funkciu drag and drop (potiahni a polož). Na pomery oproti iným builderom sa stal populárny veľmi rýchlo vďaka jednoduchej manipuláciu a prispôsobovaniu sa rôznym zariadeniam. Aj následné úpravy sú veľmi jednoduché a intuitívne, netreba takmer žiadnu znalosť kódovania.

Verte tomu, alebo nie, väčšina klientov elementoru sú ľudia, ktorí nemajú žiadnu znalosť o tvorbe a vývoji webstránky a ako si hovoria „len sa hrajú“.

Jeho prvotné využitie bolo na vybudovanie perfektnej landing page avšak dnes sa dá využiť už na všetko, od úprav woocommerce produktu, kontaktné formuláre až po bežný blogový príspevok. Napriek jeho širokému využitiu drasticky nespomaľuje webstránku.

Využite

Ako som už vyššie spomínal je naozaj málo toho, čo Elementor nedokáže. Takže pokiaľ máte nejaké problém so starým dizajnom na Vašej šablóne nemusíte zasahovať do PHP kódu, stačí aj len jednoduchý zásah pomocou elementora.

Tento builder vám pomôže vytvoriť jednotlivé stránky nezávisle na nainštalovanej šablóne. Napríklad cez zmenu šablóny stránky dokážete, že stránka nebude mať nadpis, hlavičku (menu) či dokonca pätičku.

Okrem toho umožňuje vkladať google mapy, ikonky sociálnach sietí, vlastný slider a ďalšie desiatky funkcií.

Výhody oproti iným builderom

Jeho najväčšou výhodou je to, že dokážete priamo cez responzívny mód upravovať verziu pre tablet, telefón a počítač. Oproti iným builderom sa jednoducho dokáže prispôsobiť novým fontom či vkladať ikonky cez svg.

Nevýhody

Ako builder má super výhody, tak má aj isté nevýhody.

Cena

Celý plugin je sám o sebe zadarmo a niektorí v ňom dokážu budovať celú stránku úplne bez problémov spoločne s ďalšími pluginmi. Avšak, pokiaľ si potrpíte na kvalitu, tak si už budete musieť priplatiť. Jeho pro verzia, pre bežných smrteľníkov stojí 49$. Pokiaľ máte viac ako jednu stránku (do troch) už si zaplatíte 99$ a pokiaľ máte ešte viac ako 3 tak Vás stojí 199$ na rok.

Pri licencií GPL ho viete nájsť aj za 5$ avšak treba myslieť na to, že aktualizovať ho musíte manuálne a nemáte prístup do Elementor knižnice.

*Všetky súčasti wordpressu sú pod jeho licenciou, neplatíte si za produkt, ale starostlivosť oň.

Knižnica Elementoru

Nepoznám žiadny iný bulder, ktorý by mal svoje templates kity, bloky či dokonca predpripravené stránky. Veľakrát stačí pohľadať na internete a nájdete priamo dizajny do Elementoru ktoré zmenia celú webstránku. Osobne rád využívam elements.envato.com. Niekedy stačí ísť len priamo do zabudovanej knižnice v elementore library.elmentor.com

Prečo stránky stoja stovky eur, keď si viem získať dizajn stránky a len ju „preložiť“? Človek ktorý hľadá, nájde. Napríklad našiel som odborníka z nastartovac.sk ktorý dokáže vytvoriť modernú, responzívnu a prehľadnú webstránku od 40€ (údaj z roku 2020).

Záver

V tomto blogu som opísal minimum z elementoru a ešte menej z celkovej tvorby webstránky. Keďže je Elementor môj obľúbený builder, určite sa vyjadrím ku každej funkcionalite tohto najobľúbenejšieho builderu.

Elementor mení tvár webového dizajnu. Že je doplnok Elementor nevyhnutnosťou pre každého, kto navrhuje alebo prispôsobuje web, je samozrejmé – vyberiete si však bezplatnú alebo prémiovú verziu?

User Review
0 (0 votes)
Exit mobile version